Enkelwandige schoorsteensysteem

Productbeschrijving

Veilig en betrouwbaar.

Het HLX-EW systeemkanaal heeft nogal wat voordelen vergeleken met een gemetselde schoorsteen. Het garandeert allereerst een hoge lekdichtheid en grote temperatuurbestendigheid. Het kanaal is dus veiliger. Ten tweede is het inwendige spiegelglad, komt snel op temperatuur en neemt geen vocht op. Daardoor geeft het altijd een constante trek en laat zich eenvoudiger vegen. Terwijl de roetafzetting op het gladde oppervlak minimaal is. Het HLX-EW is TNO gekeurd. (rapport nr. 93-CVB-R1095)

Lange levensduur.

Het kanaal is van 0,5 mm roestvaststaal (kwaliteit 316L) dat over de gehele lengte is volgelast. De breukvrije kanaalelementen vervormen niet en schuiven met royale overlappingen in elkaar. Waarna de klembanden ze tot een hecht kanaal aaneensluiten. Resultaat een constructief sterk kanaal dat lang meegaat. Het kanaal is over de hele lengte kops gelast, hiermee wordt corrosie tussen lasnaad voorkomen.

Eenvoudige montage.

De montage van de kanaalelementen gaat snel: inschuiven, klemband eromheen en klaar! U heeft bovendien de beschikking over diverse bevestigingsmaterialen en kunt u kiezen uit vier standaard maten: 150, 175, 200 en 250 mm. Maar u kiest altijd voor een eenvoudige en duurzame oplossing voor de rookgasafvoer.

Toepassing 1: renovatie en kanaalverbetering In oudere woningen kan via onzichtbare kieren rook het huis ingezogen worden. Wie in een schoorsteen een EW systeemkanaal aanbrengt, sluit deze gevaarlijke situatie uit. Dit kanaal is dan geschikt voor alle moderne verbrandingstoestellen en zorgt voor een verbeterde schoorsteentrek.

Toepassing 2: binnenkanaal voor nieuwbouw schoorsteentypen Ook in een nieuw te installeren zelfstandig rookkanaal is het EW systeemkanaal een te adviseren product. Dit kanaal voorzien van isolatiemateriaal en brandvrije omkokering is gegarandeerd veilig en heeft een lange levensduur!

Toepassing 3: in een bouwkundige schoorsteentop. Zeer voor de hand ligt de toepassing als lekdichte voering van een gemetselde schoorsteentop. En helemaal als het daaronder aansluit op een dubbelwandig HLX-DW systeemkanaal van Helex.

Toepassing 4: als overgang tussen haard en HLX-DW kanaal. Ook aan de onderzijde van het dubbelwandige HLX-DW kanaal komt de aansluiting met het EW kanaal regelmatig voor. In het geval van een houtkachel bijvoorbeeld. In het zicht loopt het enkelwandige kanaal tot aan de eerste verdieping waarna het over dient te gaan naar dubbelwandig. 

Op het HLX-EW kanaal verlenen wij een garantie van 20 jaar.

Klik hier voor de maattekeningen HLW-EW kanaal.

Meer informatie vindt u hier: Documentatie Helex Schoorsteensystemen