Categorie

Concentrisch gaskanaal

Productbeschrijving

Het Helex concentrisch gaskanaal, een veelzijdig systeem.

Niet in iedere woning kan ‘zomaar’ een kanaal zonder extra voorzieningen geïnstalleerd worden. Bijvoorbeeld doordat uw woning mechanisch geventileerd wordt. Of dat er veel bochten in het kanaal aangelegd moeten worden, wat technisch niet altijd mogelijk is. Voor dit soort situaties heeft Helex het HLX-CC kanaal.

Toepassing.

Bij de HLX-CC vindt de toevoer van verbrandingslucht en de afvoer van rookgassen door één en hetzelfde RVS kwaliteitskanaal plaats. Het wordt gebruikt voor haarden of kachels met een gesloten verbrandingssysteem (natuurlijke trek) op aardgas, butaan of propaan. Het systeem is zeer geschikt voor toepassing in een mechanisch geventileerde woning. Er zijn namelijk geen extra voorzieningen nodig, zoals een luchttoevoer of rookgasventilator.

Voordelen.

De plaatsingsmogelijkheden van het kanaal binnen de woning zijn legio. Mede door de toepasbaarheid van horizontale verslepingen. Bij een dakaansluiting kan 5m horizontaal gerealiseerd worden. Bij een gevelaansluiting kan zelfs maximaal 8,5m. overbrugd worden (met bochten 90°). Installatie is bovendien eenvoudig en er vindt door toedoen van het lichte gewicht, geen belasting van de draagconstructies plaats. Het kanaal kent een minimale weerstand door de gladde wand en vertoont tevens een betere trek doordat de toegevoerde lucht bijna niet opgewarmd wordt. Gevolg: een stabiel vlambeeld. Door de geringe wanddikte is het systeem snel op temperatuur, hetgeen de trek verbetert en de weerstand vermindert. Check altijd wel de fabrieksopgave van de horizontale mogelijkheden van het betreffende toestel.

Technische gegevens.

De binnendiameter van het kanaal is 100mm., de doorsnede van de buitenmantel 150mm. Wanddikte van respectievelijk binnen- en buitenmantel zijn 0,4mm. De binnenmantel is gemaakt van RVS 316, de buitenmantel van RVS 304. Helex verleent 10 jaar garantie op het HLX CC kanaal, mits aan de installatievoorschriften is voldaan. Het assortiment bevat alle componenten voor een volledige installatie, van aansluitstuk tot dakdoorvoer. Het kanaal is er in twee uitvoeringen, RVS en zwart gelakt.

De garantie op het HLX-CC kanaal is 20 jaar.

Klik hier voor de Helex maattekeningen concentrisch gaskanaal.

Meer informatie vindt u hier: Documentatie Helex Schoorsteensystemen